Šī zupa neatstās vienaldzīgu nevienu ķirbju cienītāju!

Sastāvdaļas:

  • 1 neliels ķirbis
  • 300-400g rīvēta cietā siera
  • 100 ml saldā krējuma
  • 3 ķiploka daivas
  • 3 sīpoli
  • olīveļļa cepšanai
  • 2 kartupeļi
  • kaltētas garšvielas (timiāns, baziliks, raudene, rozmarīns un laurlapa) pēc izvēles
  • sāls, pipari pēc garšas
  • zaļumi

Ja vēlies, tad sastāvdaļām vari pievienot arī 1 ēdamkaroti smalki sarīvēta svaigā ingvēra!

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē katlā eļļu un liec iekšā visus dārzeņus – sagrieztus gabalos. Sautē līdz tie ir gandrīz mīksti.
  2. Katlā ielej 1,5 litrus ūdens, pieliec garšvielas un liec varīties uz 30 minūtēm.
  3. Katla satutu sablendē, ja nepieciešams, tad pievieno vēl garšvielas.
  4. Pielej saldo krējumu, pieber sarīvētu cieto sieru. Samaisi un uzkarsē vēlreiz, līdz siers ir izkusis.
  5. Gatavs! Tagad ēdienu pasniedz bļodiņās, tās vari rotāt ar zaļumiem vai ķirbju sēklām.

Autors: Virskalni.lv

Padalies ar šo sociālajos tīklos