Šī zupa neatstās vienaldzīgu nevienu ķirbju cienītāju!
Sastāvdaļas:
- 1 neliels ķirbis
- 300-400g rīvēta cietā siera
- 100 ml saldā krējuma
- 3 ķiploka daivas
- 3 sīpoli
- olīveļļa cepšanai
- 2 kartupeļi
- kaltētas garšvielas (timiāns, baziliks, raudene, rozmarīns un laurlapa) pēc izvēles
- sāls, pipari pēc garšas
- zaļumi
Ja vēlies, tad sastāvdaļām vari pievienot arī 1 ēdamkaroti smalki sarīvēta svaigā ingvēra!
Pagatavošana:
- Uzkarsē katlā eļļu un liec iekšā visus dārzeņus – sagrieztus gabalos. Sautē līdz tie ir gandrīz mīksti.
- Katlā ielej 1,5 litrus ūdens, pieliec garšvielas un liec varīties uz 30 minūtēm.
- Katla satutu sablendē, ja nepieciešams, tad pievieno vēl garšvielas.
- Pielej saldo krējumu, pieber sarīvētu cieto sieru. Samaisi un uzkarsē vēlreiz, līdz siers ir izkusis.
- Gatavs! Tagad ēdienu pasniedz bļodiņās, tās vari rotāt ar zaļumiem vai ķirbju sēklām.
Autors: Virskalni.lv
Padalies ar šo sociālajos tīklos