Nepieciešams (sešām porcijām)

  • 675 g ābolu 
  • 3 ēdamkarotes ābolu sulas vai ūdens
  • 1/2 tējkarote malta kanēļa
  • 1 tējkarote pūdercukura
  • 85 g kviešu miltu
  • 85 g rupja maluma kviešu miltu
  • 85 g sviesta 
  • 55 g brūnā cukura (vidēja izmēra kūku cepamā veidnē)

Cep krāsnī 200 grādos.

Pagatavošana:

  1. Nomizo ābolus, sagriez tos šķēlītēs un izņem serdi. Pievieno ābolu sulu vai ūdeni, kanēli, pūdercukuru, un tad visu samaisa.
  2. Ieber maisāmajā bļodā abu veidu miltus. Mazos gabaliņos sagriež sviestu un pievieno miltiem. Ar pirkstiem samaisa sviestu ar miltiem, ceļoti mīklas masu uz augšu un ļaujot tai krist atpakaļ bļodā. 
  3. Kad maisījums izskatās pēc rupjām maizes drupatām, pievieno brūno cukuru.
  4. Pārklāj ābolus ar šo drupatu maisījumu un stingri piespied to ar dakšiņu. Uzliec kūku cepamo veidni uz pannas. Ievieto sacepumu krāsnī uz cep 35-40 min, līdz virspuse kļuvusi zeltaini brūna.

Pasniegšana:

Kad sacepums ir gatavs un āboli mīksti, tad tos izņem no krāsns un pirms pasniegšanas ļauj atdzist kādas 10 min. Augļu pudiņi ir ļoti garšīgi, ja tos pasniedz siltus ar olu krēmu, saldo krējumu un nelielu daudzumu vaniļas saldējuma.

Padoms:

Lielisku sacepumu var pagatavot arī no plūmēm, kazenēm un avenēm. 

 

Autors: Virskalni.lv

Padalies ar šo sociālajos tīklos