Cukīni nomizo, paprikām iztīra sēklas. Sīpolus un ķiploka daiviņas sasmalcina pēc iespējas sīkāk, bet visus pārējos dārzeņus (izņemot olīvas) sagriež apmēram 4 cm lielos kubiņos.
Katlā ielej olīveļļu, uzkarsē. Sagrieztos dārzeņus katlā ber reizē - tas, ka visas sastāvdaļas gatavojamas vienlaicīgi, arī ir viens no šī ēdiena pagatavošanas plusiem. Pāris minūtes visu karsē un lielas uguns, bet pareizi apmaisot - dārzeņi tādejādi saglabā savu aromātu. Pēc tam uguni noregulē pavisam nelielu, katlam uzliek vāku un 20 minūtes atstāj sautēties (kamēr dārzeņi savā sulā lēni katlā sāk burbuļot un izplatās ļoti garda smarža).
Kad sautēšana tuvojas beigām, noņem vāku, un kādu brīdi ļauj pavārīties bez vāka, lai iztvaikotu lielais šķidrums.
Gatavs! Sautējumu var celt galdā. Interessanti, ka Ratatouille tradicionāli pasniedz gan kā pamatēdienu, gan kā pildījumu omletē vai pankūkās. Ratatouille var baudīt kopā ar rīsiem vai kartupeļiem, bet vispār ratatouille garšo brīnišķīgi arī vienkārši tāpat, piekožot maizi. Francūži mēdzot teikt, ka šis ēdiens uzsildīts nākamajā dienā, neko nezaudē, bet tikai iegūst bagātīgāku garšas buķeti.